
Günümüzde arama motoru kullanıcılarına en iyi hizmet sunulmak istenmektedir.Bu nedenle de kullanıcılarına soruları doğrultusunda en açıklayıcı ve en alakalı içeriği sunmak istemektedir. Google 200’ den fazla sıralama faktörüne uygun olarak geliştiren web siteleri organik arama sonuçlarında üst sıralarda görüntülenmektedir. Gelin sizlerle Site içi SEO Nasıl Yapılır? Beraber öğrenelim.
İlk yapmanız gereken Sitenin Hızını Düşüren Öğeleri Kaldırın
Web sitenizin yüklenme hızının SEO’ ya etkisi oldukça fazladır. Bu yüzden web sitenizin hızını düşüren öğelerden kurtulmalısınız. Web sitenizin yüklenme hızını arttırmanız öncelikleriniz arasında yer almalıdır. Sitenizin yavaş açılması algoritmada sorunlu bir site olduğunu düşündüğü için sıralamada sizi alt sıralarda gösterilmenize sebep olur. Arama motorları da kullanıcılarına en iyi deneyim sunmayı hedefler. Bu yüzden yavaş açılan siteler yerine hızlı açılan siteleri kullanıcıya üst listede gösterir.
Bir sonraki adımınız Sayfa başlıkları ve alt başlıklarını doğru düzenleyin
Arama motoru botları, sayfalarınızı indekslerken özellikle sayfa başlıklarına önem verir.Çünkü başlıklara bakarak sayfanın içeriğinin ne hakkında olduğunu anlar. Bu nedenle sayfa başlıklarınızı doğru oluşturmalı ve kurgulamanız gerekmektedir.
Web sitenizde her sayfada olacak şekilde en az az bir tane “<h1>” ana başlığı kullanmalısınız. Her sayfada kullandığınızdan emin olun. Unutmayın botlar sayfa indekslemede sorun yaşayabilir.
Site içerisinde çalışma yaparken boşluk eklemek isterseniz “h2,h3,h4,h5,h6” etiketlerini kullanabilirsiniz.
Bu kurallar haricinde, sayfa başlıkları kullanırken, sayfa içeriği ile ilgili anahtar kelimelerinizi bu başlıklarda kullanmayı unutmayın. Rastgele kullanmak yerine, anlamlı cümleler içerisinde kullanmanız okuyucularınızın dikkatini çekmenizi sağlar.
Meta açıklamalarınızı doğru kurgulayın
Google, arama sorgularında meta açıklamalarını değiştirerek, arama sorgularına uygun otomatik olarak oluştursa da, sayfalarınız için içerik alanlarının oldukça açıklayıcı ve anlaşılır olması gerekmektedir.
Meta açıklamalarınız için sayfanın içeriğini anlatan ve anahtar kelimelerin geçtiği cümleler oluşturmalısınız.
URL Yapınızı anlamlı ve okunabilir kelimelerle oluşturun
Site içi SEO çalışmaları arasında üzerinde durulması gereken bir başka konu da URL Yapısıdır. Siteniz içerisindeki linklerin anlamlı olmalı ve içerisinde anahtar kelimeleri geçirmelisiniz. Rastgele link oluşturmak yerine, sayfanıza uygun link yapıları düzenleyerek, arama motorlarına uyumlu hale getirmenizde fayda vardır.
Görsel Optimizasyonu Yapın
Site içerisinde SEO çalışmalarınızda sitenizde kullandığınız görsellerin optimizasyonu yapılmış olması gerekmektedir. Görsel aramalar ile sitenize trafik çekebilirsiniz. Bunu yapabilmeniz için kullandığınız görsellerin arama motoruyla uyumlu olması gerekmektedir. Sitenize uygun görsel eklerken, görsele uygun anahtar kelimeler kullanmalısınız.
Siteniz İçerisinde Yönlendirme Linkleri Kullanın
Siteniz içerisinde daha fazla yönlendirme linkleri sayesinde, kullanıcıların sitenizde daha fazla vakit geçirmelerini sağlayabilirsiniz.
Bu sayede kullanıcıları sayfanızda daha fazla tutabilirsiniz. Kullanıcı başına ziyaret edilen sayfa oranını arttıracaktır. Bu da dolaylı yoldan da olsa SEO çalışmalarınıza katkı sağlar.
Bugün sizlerle Site içi SEO yapımından bahsettik. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.